Skip to main content

Achenkirch – Maurach – Pertisau

De dorpen Achenkirch – Maurach – Pertisau zijn prachtig gelegen aan de oevers van de Achensee. Ieder dorp heeft zijn eigen skigebied en daarnaast een uitgebreid wintersportaanbod. Gezinnen met kinderen en families voelen zich rondom de Achensee prima thuis. Het gebied staat vooral bekent onder de langlaufers en winterwandelaars en de prachtige natuur. De skigebieden delen een gezamenlijke skipas. 

De dorpen liggen een uurtje rijden van München in het prachtige berglandschap van de Rofan en de Karwendel. De Achensee is het grootste meer van Tirol en de regio is vrij sneeuwzeker door de gunstige geografische ligging.

Lees meer

Webcam Pertisau aan de Achensee

Skiregio Achensee

Achensee pistekaart regio

Handige info

VVV DORP

Tourist-Information Achensee

Website
Email

Sneeuwactiviteiten

Langlaufen
De Achensee regio staat bekent om zijn uitgebreide langlaufmogelijkheden en het uitstekend geprepareerde loipen netwerk. Langlaufers, klassiek en skating, vinden er ongeveer 220 km aan gevarieerde loipes.

Actiesporten
Niet alleen wandelaars en langlaufers vinden er winterse mogelijkheden. Meer actie beleef je met de Skyglider in Maurach. Of tijdens het rodelen (6 afdalingen), snowkiten, snowtubing of paragliden. Meer rust en minder actie ervaar je in een romantische toch met een paardenkoets.

Winterwandelen 
Maar liefst 150 km aan winter wandelpaden maken de regio rondom de Achensee een paradijs voor winterwandelaars en liefhebbers van rust en natuur. De paden worden goed geprepareerd en gemarkeerd.

Advertentie

DORPEN EN SKIGEBIEDEN NABIJ

SKIREGIO ACHENSEE


De skiregio Achensee ligt tussen de 930 – 1840m en  heeft 53 m aan pistes. Familieskigebied: ✩✩✩✩

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://familieski.nl/skigebieden-oostenrijk/achensee/” text=” Informatie skigebied” color_override=”#ff8501 “]

Afbeelding © Achensee Tourismus

SKIGEBIED


SKIGEBIED


GOED VOORBEREID OP REIS

DE JUISTE REISAANBIEDER

KEN JIJ DE PISTEREGELS?

POPULAIRSTE SKIGEBIEDEN

HANDIGE BESPAARTIPS

ACCOMMODATIES

SKILES OF ZELF LEREN?

Heb je onze handige PAKLIJST nog niet? Download hem hier!